OBAVEŠTENJE – Izložba fotografija dece sa poremećajima iz spektra autizma“Priče drugačije bolje dece“

Dragi prijatelji, roditelji i saradnici,

U okviru „Dana autizma“,a povodom 2.04. Svetskog dana osoba sa autizmom, Centar za podsticajnu negu u saradnji sa Kulturnom stanicom Svilara, organizuje izložbu fotografija dece sa poremećajima iz spektra autizma-„Priče drugačije bolje dece“. Svečano otvaranje izložbe je 2.04.2019. u 17h, a postavka traje do 9.04.2019.

Autor fotografija je Vera Čepić, a idejni tvorac Jasenka Lazić ispred Centra za podsticajnu negu. Fotografije su nastale iz ideje da javnosti kroz umetnost prikažemo drugačije bolju decu, koja sebe,svoje roditelje i nas, svoju okolinu, čine boljim ljudima, upravo time što su bolje drugačiji ili drugačije bolji. Želja nam je da transparentnost kroz ovaj vid umetnosti dobiju osmeh, pogled, zagrljaj, igra, interakcija dece, koja su još uvek nedovoljno transparentna u našem društvu.

Samo otvaranje izložbe, pratiće i otvorena edukativna tribina isto veče, od 18h, na kojoj će učestvovati Jasenka Lazić, reedukator psihomotorike i Daniela Tamaš, koordinator Dnevnog boravka za osobe sa autizmom škole „Milan Petrović“. Teme tribine su:

– „Socijalna inkluzija dece sa autizmom u vrtićima i školama“ i

-„Kvalitet života i životne perspektive odraslih osoba sa autizmom“.

Koliko smo kao društvo spremni na prihvatanje drugačijih i koje su to strategije koje koriste deca,roditelji,učitelji,kolege dece i osoba sa autizmom u procesu socijalne inkluzije.

Zabavni deo otvaranja izložbe,prepušten je „Kreativnom pogonu“,savremenoj cirkuskoj grupi i performansu žongliranja sa najmlađom publikom.

7.04.2019. od 16h do 18h, Centar za podsticajnu negu će realizovati Montesori radionice za decu od 3 do 6god,na temu „Svet drugačije bolje dece“, koju će voditi Montesori asistent, Jelena Trtić.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *